Doprava ZDARMA je tu! 🍂 Platí do 24. listopadu pro objednávky nad 500Kč / €20 s doručením na výdejny a boxy GLS. ⭐

Recept na ramen. Připravte si japonský vývar

ramen-nudle-recept-1024x704px

Polévka nahrazující hlavní chod – i takto můžeme nazvat tento nudlový vývar, jehož původ je zaznamenán v Japonsku. Zjistit, jak se Ramen má “správně” připravit, je téměř nemožný úkol. Většina japonských měst si jej pozměnila podle sebe – přidali nebo ubrali suroviny, tudíž existuje hned několik variant. I přes změnu surovin, základ zůstává stejný – silný masový vývar s asijskými nudlemi doplněný zvolenými surovinami.

Budeme potřebovat

  • 1200 ml drůbežího vývaru 
  • mrkev, svazek jarní cibulky, půl svazku pažitky
  • 6 stroužků česneku, kousek zázvoru
  • cca půlku mořské řasy Kombu, 6 japonských hub shitake
  • 100 g drůbežího vařeného masa 
  • lžíce sójové omáčky, 2 vejce, trochu slunečnicového oleje
  • půl balení asijských vaječných nudlí (125 g)

ramen-nudle-vareni-1024x704px

Jak na to? 

  1. Veškeré suroviny si očistíme a nakrájíme. Připravíme si větší polévkový hrnec a do něj nalijeme vývar. Přidáme mrkev, jarní cibulku, zázvor, česnek a řasu Kombu. Vše necháme povařit cca 1 hodinuVývar si přecedíme a přimícháme sójovou omáčku.
  2. Ve vedlejší nádobě si připravíme vejce, které necháme vařit na hniličku cca 7 minut. Dále na pánvi lehce osmahneme houby shitake
  3. Uvaříme si nudle, které naporcujeme do misek. Na nudle položíme nakrájené maso a přilijeme vývar.
  4. Poté si misky ozdobíme půlkou vejce, houbami, pažitkou. Ramen si ideálně dejte hůlkami na sushi.

Rady a tipy

  • Při přípravě ramenu můžeme využít jakékoliv maso a vývar nebo můžeme udělat vegetariánskou verzi ze zeleninového vývaru.
  • Pro dosažení co nejlepší chuti doporučujeme ramen připravit z poctivého domácího vývaru. Vyhněte se bujónu a jiným náhražkám. Připravte si tmavý vývar, kdy před samotným vařením/táhnutím maso a kosti ugrilujete nebo upečete v troubě. Vývar si můžete připravit ve větším množství, uložit do dózy a zamrazit, jedná se o základní surovinu k přípravě spoust jídel.
  • Ramen je ideální podávat v misce místo klasického polévkového talíře. Ramen potřebuje dostatečně velkou nádobu.

Přejeme vám dobrou chuť.