Blog, Strana 2
Vždy když chci něco upéct, tak začínám u babiččiných receptů. Od Vánoc, kdy jsem její knihy receptů vytáhla naposledy, už utekla nějaká doba a dnes jejich čas znova nadešel. Na stránkách popsaných postupy přípravy na vše možné najdete ten na velikonočního beránka hned n...
Velikonoce se blíží a s nimi přichází i čas na jarní pečení. A co nesmí chybět na svátečním stole? Samozřejmě velikonoční svěceník neboli mazanec. Recepty se předávají z generace na generaci už od 16. století. Původně kynuté sladké bochánky oslavovaly bohyni jara. ...
Obr. 01: Zdobení kraslic patří mezi krásné tradice Velikonoc. Kreativitě se meze nekladou a do zdobení můžete zapojit celou rodinu. V dnešní době se již používá spíše výraz velikonoční vajíčka. Vedle velikonočních perníčků či beránků jde o nejrozšířenější tradici. Jedn...
Bylinkové čaje jsou nejen skvělé pro čas odpočinku a uvolnění, ale také s sebou přinášejí mnoho zdraví prospěšných látek. Mnoho bylin totiž obsahuje látky, které pozitivně působí na náš organismus a mohou pomoci s řadou zdravotních problémů. Nemusíte se však spoléhat po...
I přesto že horkou vodu na kávu či čaj můžeme připravit v elektrické rychlovarné konvici, tak velké popularitě se těší i varné konvice nebo-li čajníky, které používáme na sporáku či varné desce. Čajníky patří mezi kus nádobí, který se vyrábí z různých materiálů, v krásných b...
Čaj patří k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším nápojům vůbec. Mnoho z nás s ním začíná svůj den u snídaně, zahání žízeň v práci, zahřívá se v zimě na horách anebo relaxuje po masáži. Ať už preferujete pytlíkový čaj nebo jste pokročili k sypané verzi z celých čajových lístků,...
Blíží se léto a s tím i sezóna rajčat. A jak je lépe využít než si z nich udělat rychlý, sytý a jednoduchý oběd. Není tím nic jiného než oblíbená rajská polévka. Ale tato je ještě o úroveň výše, takže neurazí ani nečekanou návštěvu a mile překvapí všechny hladovce. Co...
Tlakové hrnce patří v kuchyni mezi jedna z největších pomocníků, kteří šetří váš čas a také peníze. Tento kus nádobí pracuje na principu vaření pod tlakem. Pokrmy jsou rychleji uvařené s nižší spotřebou energie. Tlakové hrnce prošly za poslední dekády velkým vývojem. Zlepšil...
Pokrm, který v dnešní době zná téměř každý, ale málokdo si ho troufne připravit. Zdá se to jako velmi složitý úkol, ale při troše snažení se povede tak dokonalý výsledek, že bychom jej jedli každý den. Kde se lasagne zrodily? Slovo lasagne (vyslovujeme “lazáně”) má původ...
Polévka nahrazující hlavní chod – i takto můžeme nazvat tento nudlový vývar, jehož původ je zaznamenán v Japonsku. Zjistit, jak se Ramen má “správně” připravit, je téměř nemožný úkol. Většina japonských měst si jej pozměnila podle sebe – přidali nebo ubrali suroviny, tudíž e...