Blog, Strana 3
S blížícími se Vánocemi přichází a malá úskalí. Jedním z nich je vybírání a nakupování vánočních dárků pod stromeček. Většinou plánujeme nakupování v předstihu, abychom se nemuseli mačkat v nákupních střediscích nebo abychom se zbytečně nenervovali, ...
Vánoce jsou nejen svátky, kdy se potkáváme se svými blízkými, ale každý z nás se určitě nejvíce těší na hromady jídla a hlavně cukroví. Každý má to své oblíbené, ale nikdo z nás nepohrdne lahodnými perníčky. Do pečení i zdobení můžeme zapojit celou rodinu, protože výrob...
Vybrat správnou pánev je jednoduchá záležitost. Ale i ta má pár pravidel, které musíme dodržet, pokud od ní chceme nejlepší výsledky. Přesněji řečeno to nejsou pravidla jako spíš specifikace, které od ní očekáváme. Výběr dle sporáku či varné desky Jako první věc bychom s...
Podle názvu poznáme, že pojem miso bude mít své kořeny v Asii, konkrétně pak v asijské kuchyni. A opravdu je to tak. Ale abychom si to upřesnili, jedná se o japonskou pastu, vzhledově připomínající arašídovou pomazánku, využívanou k dochucování jídel. Základem misa je s...
Podzim je tady, listí pomalu žloutne a čas na voňavou dýňovou polévku nemůže být ideálnější. Dýně je typická podzimní surovina, kterou lze zpracovat mnoha způsoby. Nejoblíbenější je ale stále vydatná dýňová polévka. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido z Japons...
Lahodný burčák získává každým rokem větší a větší oblibu. Kromě skvělé chuti má však i blahodárné a zdraví prospěšné vlastnosti. Dokonce již naši předkové tvrdili, že je burčák lék a současná medicína jim dává trochu za pravdu. A co vůbec burčák je? Přečtěte si vše v ná...
Sezóna zavařování je v plném proudu. První ovoce již dozrálo a nyní se objevuje otázka, co udělat s tím, co nestíháme sníst. Abychom uchovali čerstvost a skvělou chuť i do zimních měsíců, je ideální potraviny zavařit, zamrazit nebo usušit. V dnešním článk...
Voda zabírá přibližně 98 % zemské plochy, a dokonce i samotné lidské tělo obsahuje průměrně 60 % vody. Člověk dokáže přežít bez jídla několik týdnů, ale pouze 2–3 dny bez vody, proto je důležité tělo neustále a dostatečně hydratovat. Ale jak se říká, všeho s mírou. Koli...
Bezový květ se využívá v tradiční medicíně v různých kulturách již od pradávna a je doslova léčivý od hlavy až k patě. Každá jeho část nám může pomoc s něčím jiným. Hlavním důvodem, proč jsou květy černého bezu tak oblíbené, jsou jeho antiseptické, antioxidačn...
Koupit si kvalitní pánev je teprve začátek, ale správně se o ni starat, to je to, co je cesta k dlouhodobému úspěchu. Mnohým z nás vydrží pánev kratší dobu, než by měla, a to jen pro to, že nedodržujeme základní pravidla, která nám zachrání nejen peněženku, ale i spousty zby...