Recept na pravou českou smaženici
Nejjednodušší a jedna z nejlepších, nejoblíbenějších a nejchutnějších variant na zpracování čerstvých hub – to je pravá česká smaženice. Jelikož je stále sezóna, kdy rostou různé druhy hub, rozhodli jsme se sepsat recept právě na zmíněný pokrm.
Ingredience na smaženici
- 1 malá cibule
- 100 g hub
- 3 vejce
- kmín, sůl, pažitka
- 3 krajíce chleba
Postup příprav smaženice
- Necháme na pánvi rozpustit máslo a osmahneme najemno nakrájenou cibulku takzvaně "do sklovata". (Pro lepší chuť můžeme smažit na mírném plamenu a nechat ji zkaramelizovat.)
- Až má krásnou zlatavou barvu, přidáme na plátky nakrájené houby a promícháme s cibulkovým základem.
- Poté přidáme trochu kmínu a vody a dusíme dokud houby nejsou měkké.
- Nakonec vmícháme rozšlehané vejce se solí. Opět doporučujeme smažení na mírném plamenu, aby se vajíčka hned nezdrcnula a měla spíše krémovou konzistenci.
- Můžeme podávat na čerstvém chlebu posypaném pažitkou, nebo samostatně na talíři či ešusu. A pro nedočkavé - můžeme podávat přímo z hrnce, pánve nebo kotlíku!
Pořádnou smaženici můžete připravit také v námi nabízeném smaltovaném kotlíku na otevřeném ohni. Ideální je uspořádat sešlost s partou kamarádů nebo rodinou a zajít si na výlet do přírody, kde jsou pro kotlíkové vaření skvělé podmínky.
Přejeme vám dobrou chuť!